Persbericht

PERSBERICHT

EXPOSITIE AUTOKERKHOF/PRESENTATIE LARIE BOMBARIE

Zaterdag 4, zondag 5, zaterdag 11 en zondag 12 mei is het snoepen voor autoliefhebbers. Arno Overdevest toont in Atelier/Artotheek Overdevest aan de Meerweg 55 nabij in Berkel en Rodenrijs zijn nieuwe thema: AUTOKERKHOF. Jan G.M. van der Burg presenteert op 5 mei om 15.00 uur zijn nieuwe boek Larie Bombarie: https://youtu.be/-9eXYBcp_Hk

Tijdens de expositie hangt de Beachflag uit en staan de deuren open. Van 11.00 uur tot 17.00 uur. 

“Na het vorige thema BLIK VAN DE WEG, WEG VAN BLIK, liep ik `toevallig` tegen mijn nieuwe thema aan. Voor het shredderen van al dat blik (lees: auto’s) had ik een geweldige voorraad modellen verzameld. Via rommelmarkten, kringloopwinkels en particulieren kocht en leende ik de fraaiste autootjes. De geleende mochten uiteraard niet vermalen, gekneusd of verbrand worden. Die kon ik slechts als model gebruiken. De rest kreeg met koffiemolen, hamer en brander te maken.

Die geweldige hoeveelheid auto’s moest natuurlijk ergens een plek hebben. Ik maakte er een grote (puin)hoop van. En tada! Het nieuwe thema was geboren. Ik ging wat auto’s herschikken qua kleur en formaat. Er moest natuurlijk wel een mooie compositie ontstaan. Soms miste ik een kleur of merk. Dan ging ik weer buurten bij autoverzamelaars, rommelmarkt of kringloop. Altijd leuk als je een doel hebt….”

Uiteraard zijn de oude thema’s van Overdevest ook volop te zien in zijn atelier.

Zondag  5 mei presenteert de Berkelse ontwerper/kunstenaar Jan G.M. van der Burg zijn nieuwe boek Larie Bombarie bij Atelier Overdevest. Een verzameling van zijn schrijverijen van de afgelopen 25 jaar in een ongebruikelijke verhalenbundel. Humor en ernst komen samen in korte en zeer korte verhalen, columns, blogs en rijmelarij over bizarre ervaringen, grote frustraties, naïef dwarsdenken en hoopvolle inzichten... Plus een voorstel voor een heel ander Nederlands volkslied. De bundel belooft een rollercoaster aan emoties. Vooral senioren gaan veel herkennen en zich nu eens heel erg verbazen, vreselijk opwinden of gniffelend genieten, dan weer mijmerend meedromen, ontroerd omkijken en soms het gelijk aan hun zijde zien: “zie je nou wel; heb ik altijd al gezegd”. Zo wordt het ook een beetje herbeleven van wat er de afgelopen 25 jaar toe deed en vormt het boek ook een aantrekkelijke cadeau-optie voor kinderen die hun ouders willen verrassen. De presentatie start om 15:00 uur. De schrijver vertelt dan iets over de aanleiding voor het boek, zijn Berkelse roots en zijn omzwervingen in Frankrijk en Spanje. Ook leest hij voor uit zijn werk. Larie Bombarie is tijdens de boekpresentatie verkrijgbaar in een luxe hardcover Limited Edition en gesigneerd voor € 23,95. Een paperbackversie is na 5 mei leverbaar voor € 19,95 bij https://www.boekenbestellen.nl/boek/larie-bombarie en via de boekhandel.

Buiten de expositie tijden kan men ook op afspraak terecht: tel.nr. 06 55 81 22 54

e-mail: info@atelieroverde­vest.nl  website:  www.atelieroverdevest.nl

Staat het hek open of staat de Beachflag uit, dan zijn we er en ben je welkom!

 

Voor meer informatie en/of foto’s: Carla Koorn, tel 06 55812254, e-mail bizzarti@planet.nl