Persbericht

PERSBERICHT

BLIK VAN DE WEG – WÉG VAN BLIK – BLIKVANGERS

Alle blikken zijn gericht op…..???

Zaterdag 6, zondag 7, zaterdag 13 en zondag 14 mei is het antwoord op deze vraag te zien in Atelier/Artotheek Overdevest aan de Meerweg 55 nabij in Berkel en Rodenrijs. Van 11.00 uur tot 17.00 uur hangt de Beachflag uit en staan de deuren open.

Wat gelijk opvalt zijn de “kneusjes”. Menig autoliefhebber zal gaan tandenknarsen als hij ziet wat er met die heilige koeien gedaan is. “Autoloze zondag”, “Bodemloze put” en “Bestemming bereikt” zijn slechts enkele titels die de lading dekken.

Naast dit blik toont Overdevest nog een aantal andere blikvangers: melkbus, belbus, rebus…….

Het leuke van dit blikkerige thema is, dat er combi-deals mogelijk zijn: koop een schilderij en krijg er het object bij.

Overdevest heeft zich bij dit thema laten inspireren door enkele voorgangers in de kunst, en dan met name uit de popart, de populaire kunst. Een combinatie van massamedia (reclame) en kunst. Eén van de bekendere voorbeelden is het Campbell soepblik van Andy Warhol uit 1962.  César, die met name bekend is van zijn samengeperste auto’s en hergebruikte metalen, gebruikte, net als Warhol, commerciële producten voor zijn kunst. Hij was lid van de beweging die zich  het nieuwe realisme noemde. Overdevest scharrelt zijn “objets trouvés” bij elkaar op (Franse) rommelmarkten.

Uiteraard zijn de oude thema’s van Overdevest ook volop te zien in zijn atelier.

Buiten de expositie tijden kan men ook op afspraak terecht: tel.nr. 010 51 20 200

e-mail: info@atelieroverde­vest.nl  website:  www.atelieroverdevest.nl

Staat het hek open of staat de Beachflag uit, dan zijn we er en ben je welkom!

 

Voor meer informatie en/of foto’s: Carla Koorn, tel 06 55812254, e-mail bizzarti@planet.nl