Persbericht

PERSBERICHT

DE SCHADUW VAN DE MIDDELEEUWEN

StanHill, Piet van der Burg en Arno Overdevest werpen van 23 november t/m 8 december hun licht op DE SCHADUW VAN DE MIDDELEEUWEN. Met als “gastoptreden” leden van de Kunsttoer die zaterdag 7 december rond 15.00 uur hun NACHTWACHT presenteren in Atelier/Artotheek Overdevest. Drie weekenden lang kan men de betekenis achter wederom een mysterieuze titel zoeken! Bij de opening op zaterdag 23 november om 16.00 uur zijn de kunstenaars aanwezig.

TERUG NAAR DE MIDDELEEUWEN

Na een jaar of 35 zijn thema’s uit de polder, van het water en uit de stad gehaald te hebben, was Arno Overdevest aan iets geheel nieuws toe. Hij dook in zijn kunstgeschiedenisboeken. Al snel ging er iets bij hem broeien. Hij wil nog wel eens roepen: “We gaan terug naar de Middeleeuwen”, dus hij besloot dan ook maar de daad bij het woord te voegen. Van de Griekse en Romeinse kunst tot aan King Arthur die de barbaren verslaat. Dat waren nog eens woelige tijden! Van ideale schoonheid naar decadentie ten top, om vervolgens in de primitieve Middeleeuwen terecht te komen.

“Hierbij komen ook de objecten die ik in mijn atelier in Frankrijk maak aan bod. Die staan nu te prijken in ons Franse museum, dat wij gekscherend “het minst bezochte museum van Europa” noemen. De krijgers, wachters en strijdwagens vervullen dan ook een hoofdrol op mijn doeken. Een mooie combi van 2- en 3-dimensionaal werk. Mijn Nachtwacht komt ook voort uit deze museumstukken.

MULTI TALENT

StanHill is  een zeer veelzijdig kunstenaar en inmiddels een BL’er. Naast het maken van kleurrijke schilderijen en dito sculpturen,  is hij eveneens programmamaker, tv-regisseur, grafisch ontwerper en beeldhouwer.  De combinatie van deze uiteenlopende creatieve disciplines zijn voor Stan de ideale manier om zijn creativiteit te uiten. De afwisseling van deze uiteenlopende creatieve disciplines zijn voor Stan de ideale manier om in creatief opzicht alles uit hemzelf te halen. Onlangs werd zijn atelier in Bleiswijk tot Cultuureiland De Watergang “gedoopt”. Bij elk thema van Overdevest maakt hij zijn schitterende en unieke sculpturen, veelal van kunsthars, waardoor een oogstrelend geheel ontstaat in de ruim 500 m² expositieruimte. Bij dit thema zullen zijn Helmen de hoofdrol spelen (www.stanhill.nl)

NATUURLIJKE KUNST

Tientallen jaren ervaring op internationaal topniveau hebben Piet van der Burg ertoe gebracht zijn grenzen te verleggen. Na meerdere kampioenschappen bloemsierkunst op zijn naam te hebben geschreven, heeft hij zich verder bekwaamd op het gebied van blijvende decoraties. Tal van projecten in Azië, Amerika en Europa vormen de basis voor zijn hedendaagse natuurlijke kunst. Oude theeplanten, bijzondere houtsoorten, metalen en andere producten van de natuur zijn het fundament voor objecten met innoverende en baanbrekende vormen.. “Ik zie het als een uitdaging het vormenspel uit de natuur zo te accentueren dat er een kunstzinnige nieuwe vorm ontstaat”. Piet neemt met name de buitenruimte voor zijn rekening. Zijn werken zijn een aanwinst voor elke “onontgonnen” tuin.

(www.floralprojects.nl)

De expositie in Atelier/Artotheek Overdevest aan de Meerweg 55 (hek tussen 55 en 55a) in Berkel en Rodenrijs is te bezichtigen van 23 november t/m 8 december, zaterdag en zondag, van 11.00 uur tot 18.00 uur. 

De openingsborrel wordt  zaterdag 23 november om 16.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars geschonken. Op zaterdag 7 december  rond 15.00 uur tonen leden van de Kunsttoer hun vertolkingen van de Nachtwacht.

Buiten de expositie tijden kan men ook op afspraak terecht: tel.nr. 010 51 20 200

e-mail: info@atelieroverde­vest.nl  website:  www.atelieroverdevest.nl

Staat het hek open of hangen de oranje wimpels uit, dan zijn we er en bent u welkom!

 

Voor meer informatie en/of foto’s: Carla Koorn, tel 010 51 20 200, e-mail bizzarti@planet.nl