Kunstverhuur

Hoe werkt de kunstverhuur? 

U huurt een werk voor een jaar (huurprijzen/jaar van € 80,-- voor een werk van 50x 65 cm tot € 375,-- voor een doek van 140 x 180 cm). Na dat jaar bepaalt u of u het werk nog een jaar wilt huren, of u het wilt kopen, of dat u het wilt omruilen voor een ander werk. Indien u het koopt wordt de huurprijs van het voorafgaande jaar (eventueel van de voorafgaande twee jaar, maximaal drie jaar) in mindering gebracht op de aanschafprijs. Bij aankoop van grotere werken kunt u in termijnen afbetalen. De huurder is verantwoordelijk voor de verzekering van het werk. Het bovenstaande geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Arno Overdevest (Berkel en Rodenrijs, 1956) heeft ruim 30 jaar thema’s uit de polder geschilderd. Elk jaar een nieuw thema. Zijn polder verdween en hij gooide het roer om; koos het ruime sop. Dus zijn thema werd BOTEN. Niet zo gek, want varen is één van zijn hobby’s. Nostalgische platbodems, maar ook de wat snellere zeilbroeders. Met zijn boot voer hij de havens van Rotterdam binnen en schilderde de highlights van die stad: de skyline, de bruggen, de specifiek Rotterdamse gebouwen en de havens zelf. Het thema “Toen wij uit Rotterdam vertrokken…” was een feit. Maar ja, waar ga je dan naar toe? Via de zebrapaden van Rotterdam misschien naar de zebra’s in Afrika? Er kwamen echter kolen en diesels tussen, het nieuwe thema voor mei 2011. Nadat hij stoom had afgeblazen, keerde hij weer terug naar Rotterdam, nu gezien door patrijspoorten: "In de kijkerd", het thema van mei 2012. In mei 2013 stond Wild in Kleur op de kaart om in 2014 gevolgd te worden door de bijbehorende "Trofeeën". In 2015 ander wild: "Happy rabbits and friends". Het groen kwam weer een beetje terug in de overgebleven polder, waardoor in 2016 "Nieuwe buren" het licht zagen. Nostalgie in 2017: "Duifie, duifie kom maar bij Gerritje".Een van zijn gezegdes luidt: "We gaan terug naar de Middeleeuwen". Voor het thema in 2018 en 2019 gaat hij zelfs nog verder terug in de tijd. Hij neemt u mee naar de Grieken en Romeinen: "DECADENTIE EN VERVAL". Om in 2020 pas op de plaats te maken voor CORONA! In 2022 kon hij pas zijn nieuwe thema "Natuur aan de muur" vertonen. In 2023 verruimde hij zijn blik: "Blik van de weg - weg van blik" waar auto's van diverse merken tussen antieke koffiemolens vermalen werden en nostalgische blikken model stonden voor zijn werk. "Autokerkhof" was in 2024 een tamelijk logisch vervolg op het voorgaande thema.

Wilt u (geheel vrijblijvend) eens een kijkje in onze artotheek nemen, bel dan voor een afspraak  naar 010 5120200 / 06 55 81 22 54 of kijk op de website voor exposities en open dagen: www.atelieroverdevest.nl

EEN IDEE VOOR EEN ORIGINEEL (RELATIE)GESCHENK: GEEF EEN KUNSTBON CADEAU.

U BEPAALT ZELF DE WAARDE.