Persbericht

HERINNERT U ZICH DEZE NOG?

Thema’s van Arno Overdevest uit de periode 1985 - 2000 passeren de revue tijdens de expositie “HERINNERT U ZICH DEZE NOG?” die van 11 t/m 26 mei in Atelier/Artotheek Overdevest te zien is. De wanden van de ruim 500 m² expositieruimte worden dan ook alleen gevuld met werken van deze Berkelse kunstenaar. De “vloeren” en tuin zijn respectievelijk voor StanHill en Piet van der Burg. Dus wederom een Lansingerland-trio.

GOUWE OUWE - Wat de openingsmelodie op zaterdag 11 mei wordt, houdt Kees Balm nog even voor zichzelf. In ieder geval laat hij goud van oud horen op de oude piano die in het atelier staat. Of die nog “goed bij stem” is? Kom gerust om 16.00 uur kijken en luisteren. Kees Balm is in de regio bekend door zijn vele optredens en het schrijven, componeren en produceren van musicals. Reeds vanaf zijn 8e jaar kreeg hij accordeon les en op zijn 10e speelde hij al in bandjes! Niet zo gek dus dat hij bij de opening “zijn” muziek ten gehore brengt.

THEMA’S - Een greep uit de “oude doos” van Overdevest zijn STIEREN, KUDDEDIEREN, LANGS DE WATERKANT, HOBBELPAARDEN, MOLENS, EGGERS LIEF, VOGELVERSCHRIKKERS en STALRAMEN. Ook alle andere thema’s na 2000 zijn uiteraard te zien. Bij zijn eerste thema schreef Carla Koorn onderstaand gedicht:

Hij ziet stieren

Als langgerekte dieren

Dieren getergd door de mens

Uitgemergeld, zonder pens

Hun ballen vormen het leven

In verschillende kleuren weergegeven

Hun kracht wordt bepaald

Door strepen over papier gehaald

Zijn werk is expressief en  kleurrijk en is zowel te huur als te koop. Naast zijn schilderwerk toont Overdevest eveneens enkele van zijn museumstukken, verzonnen, gevonden en gemaakt in Frankrijk.     

TUIN - Ook deze keer is de tuin van Atelier/Artotheek Overdevest het domein van Piet van der Burg. Oude theeplanten, bijzondere houtsoorten, metalen en andere producten van de natuur zijn het fundament voor objecten met innoverende en baanbrekende vormen. “Ik zie het als een uitdaging het vormenspel uit de natuur zo te accentueren dat er een kunstzinnige nieuwe vorm ontstaat”.       

MULTITALENT - StanHill is zo langzamerhand een BL’er geworden! Hij is niet alleen een zeer veelzijdig kunstenaar, maar hij is eveneens programmamaker, tv-regisseur, grafisch ontwerper en beeldhouwer. En, niet te vergeten, inspirator van Cultuureiland “De Watergang” in Bleiswijk. Voor de exposities in Atelier/Artotheek Overdevest stemt hij zijn werk af op de thema’s van Overdevest, zoals zijn gevleugelde sculpturen, vissen, wild en middeleeuwse helmen.

DAVID BOWIE - In het kader van “HERINNERT U ZICH DEZE NOG?” exposeert Rien van Galen drie bustes van keramiek: Ramses Shaffy, Lou Reed en David Bowie!! Deze Rotterdamse kunstenaar maakt ook in opdracht bustes en portretten.

De expositie in Atelier/Artotheek Overdevest aan de Meerweg 55 (hek tussen 55 en 55a) in Berkel en Rodenrijs is te bezichtigen van 11 t/m 26 mei, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur. De openingstune wordt gespeeld door Kees Balm, zaterdag 11 mei om 16.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig.  

Buiten de exposi­tietijden kan men ook op afspraak terecht: tel.nr. 010 51 20 200

e-mail: info@atelieroverde­vest.nl  website:  www.atelieroverdevest.nl

Staat het hek open of hangen de oranje wimpels uit, dan bent u welkom!