Atelier Overdevest

Midden in de polder van Berkel en Rodenrijs huist sinds 1987 het atelier van Arno Overdevest, waar hij zijn kleurrijke schilderijen maakt en waar hij twee keer per jaar enkele collega's uitnodigt om samen met hem ca. 500 m2 expositieruimte te vullen. Gé Ansems, destijds journalist van de Haagsche Courant, bedacht een toepasselijke naam voor  het atelier: "Kunsttempel". Enige tijd later had een klant er een andere naam voor: "Snoepwinkel".

Arno Overdevest (Berkel en Rodenrijs, 1956) heeft ruim 25 jaar thema’s uit de polder geschilderd. Elk jaar een nieuw thema. Zijn polder verdween en hij gooide het roer om; koos het ruime sop. Dus zijn thema werd BOTEN. Niet zo gek, want varen is één van zijn hobby’s. Nostalgische platbodems, maar ook de wat snellere zeilbroeders. Met zijn boot voer hij de havens van Rotterdam binnen en schilderde de highlights van die stad: de skyline, de bruggen, de specifiek Rotterdamse gebouwen en de havens zelf. Het thema “Toen wij uit Rotterdam vertrokken…” was een feit. Maar ja, waar ga je dan naar toe? Via de zebrapaden van Rotterdam misschien naar de zebra’s in Afrika? Er kwamen echter kolen en diesels tussen, het nieuwe thema voor mei 2011. Nadat hij stoom had afgeblazen, keerde hij weer terug naar Rotterdam, nu gezien door patrijspoorten: "In de kijkerd", het thema van mei 2012. Voor het nieuwe thema voor mei 2013 staat "Wild" op de kaart..... met name Fazanten. In 2014 worden herten en reeën op de korrel genomen.

Thema's die de revue gepasseerd zijn: Stieren, Kuddedieren, Langs de Waterkant, Hobbelpaarden, Cockomania (hanen en kippen), Vogelverschrikkers, Bokkenwagens, Egger's lief (niet de boerin, maar zijn klompen, tractor en kruiwagen), Landwachters, Zie de boerinnetjes.....,Varkens, Peu d'Acquet (oude, vervallen (Franse) boerderijen), Interieur, Stilleven (met snelheid), Paddo's en Kabo's, de Bongerd, Vissen, Vogels, Waterpret, Boten, Toen wij uit Rotterdam vertrokken, In de kijkerd en Wild in kleur.....

Overdevest verhuurt en verkoopt zijn schilderijen aan particulieren en bedrijven. Al vanaf € 80,- kan men een jaar lang een origineel schilderij huren.

De artotheek is geopend tijdens exposities en open dagen (zie open dagen en exposities) en na telefonische afspraak. Atelier/Artotheek Overdevest is gevestigd aan de Meerweg 55 nabij (hek tussen 55 en 55A) in Berkel en Rodenrijs. Tel. 010 5120200 of 06 55 81 22 54, e-mail: lnfo@atelieroverdevest.nl  / bizzarti@planet.nl.

Als de oranje wimpels wapperen of als het hek openstaat zijn we aanwezig en bent u welkom.